Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τα λυσσασμένα παπαγαλάκια και τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ





Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε τόσο από το αστικό κράτος όσο και από τα αστικά μέσα μαζικής εξαπάτησης μια συντονισμένη και λυσσαλέα επίθεση απέναντι στον κλάδο των φαρμακοποιών που έχει σαν σκοπό της τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Με την προσπάθεια αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει το δικαίωμα σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ να πουλάνε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα μέχρι σήμερα πωλούνταν μόνο σε φαρμακεία και μετά από την συναίνεση του φαρμακοποιού. Σήμερα προσπαθούν να τα πάρουν αυτά τα προϊόντα από την επιστημονική εποπτεία και να τα βάλλουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ όπως και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Ποια είναι τα οικονομικά κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση;




Πριν πάμε όμως στα κίνητρα ας εξετάσουμε το θέμα από την επιστημονική του σκοπιά. Τα μη συνταγογραφούμενα είναι όπως και τα συνταγογραφούμενα, φάρμακα. Είναι δηλαδή και αυτά φαρμακευτικές ουσίες που απλά τις πληρώνουν εξ ολοκλήρου οι καταναλωτές όταν πάνε να τα αγοράσουν. Έτσι λοιπόν ως φάρμακα και αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουν και παρενέργειες εκτός από ευεργετική δράση και ίσως κάποιες φορές σε κάποιες ομάδες ασθενών να προκαλέσουν και καταστροφικές επιπλοκές. Έτσι λοιπόν είναι προφανές πως και αυτά τα φάρμακα όπως και όλα τα φάρμακα θα πρέπει να χορηγούνται με ιατρική ή/και φαρμακευτική εποπτεία.



Γιατί τώρα έχει πιάσει τέτοια πρεμούρα την κυβέρνηση και τους καναλάρχες να δώσουν αυτό το προϊόν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ; Ο λόγος είναι απλός και φυσικά όπως πάντα συμβαίνει στον καπιταλισμό είναι οικονομικός.


Τα φάρμακα είναι ένα προϊόν το οποίο παγκοσμίως έχει πολύ μεγάλο τζίρο. Για την ακρίβεια τον δεύτερο μεγαλύτερο μετά τα όπλα. Μεγάλο τμήμα αυτού του τζίρου προέρχεται από τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αναλγητικά κτλ. Η κυβέρνηση λοιπόν στην προσπάθεια της να αναζητήσει συμμάχους μέσα στην αστική τάξη τους ‘’χαρίζει’’ αυτό το προϊόν βάζοντας σε κίνδυνο τον κόσμο με αντάλλαγμα φυσικά την οικονομική τους στήριξη. Μην ξεχνάμε πως έρχονται εκλογές, και πως για να διεξαχθούν χρειάζονται λεφτά. Από που θα τα βρουν τα αστικά κόμματα; Μήπως από τα κουπόνια που θα πουλήσουν στις εργατογειτονιές; Από τους αστούς θα τα βρουν φυσικά. Οι αστοί θα τους στηρίξουν και αυτοί με τη σειρά τους στηρίζουν τους αστούς.

Πάμε τώρα στα τηλεπαπαγαλάκια. Γιατί άραγε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ξεχυθεί με τέτοια ένταση και έχουν επιστρατεύσει όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια; Φυσικά για το δικό τους κέρδος. Όπως θα διαπιστώσατε τους τελευταίους μήνες έχει επιτραπεί η διαφήμιση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από την τηλεόραση. Αν λοιπόν αυτά τα προϊόντα περάσουν στα χέρια των μεγάλων σούπερ μάρκετ η διαφήμιση τους θα είναι πιο εντατική άρα και τα ΜΜΕ θα έχουν μεγαλύτερα κέρδη αφού θα έχουν πλουσιότερους πελάτες.

Αυτό το ελεεινό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, το διατηρούν ζωντανό λυκοσυμαχίες που μπροστά στο κέρδος δεν διστάζουν να θυσιάσουν τα πάντα. Εμείς από αυτό το μετερίζι θα προσπαθούμε όσο μπορούμε να τους ξεμπροστιάζουμε και να υποστηρίζουμε πως όλη αυτή η αρρωστημένη κατάσταση δεν οφείλεται σε κάποιους νοσηρούς ανθρώπους αλλά σε ένα άρρωστο σύστημα που πρέπει αργά ή γρήγορα να ανατραπεί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.