Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο βράχος της εργατικής τάξης


Τι σημαίνει ανάλυση υπό το πρίσμα της ταξικής πάλης; Σημαίνει να μην ξεχνάμε τη βασική διαίρεση της καπιταλιστικής κοινωνίας ανάμεσα στην αστική τάξη και την εργατική τάξη. Ο εχθρός των αστών, τον οποίο πολεμά ο αστικός κρατικός μηχανισμός (μέσω του ιδεολογικού, του πολιτικού-νομοθετικού και του τρομοκρατικού-φασιστικού του βραχίονα) είναι το εργατικό κίνημα. Και αυτό γιατί η εργατική τάξη, καθοδηγούμενη από την πρωτοπορία της, το Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι το μοναδικό υποκείμενο που μπορεί ιστορικά να οδηγήσει την κοινωνία σε ένα ανώτερο σύστημα οργάνωσης, ένα σύστημα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μόνο από την εργατική τάξη έχουν να φοβούνται οι πλουτοκράτες πως θα σταματήσει η αφαίμαξη του λαού. Γι αυτό τρέμουν την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος για την οποία παλεύει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.


Αυτή η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος εξαρτάται από τον κάθε εργάτη, από τον κάθε λαϊκό σύμμαχο της εργατικής τάξης, τον κάθε αυτοαπασχολούμενο, τον κάθε νέο. Η έγνοια του Κομμουνιστικού Κόμματος, η έγνοια των κομμουνιστών είναι ο κάθε ανώνυμος εργάτης, γιατί αυτός είναι ο ιστορικός του ρόλος. Η εργατική τάξη είναι η τάξη που εκφράζει το μέλλον της κοινωνίας. Και το μέλλον αυτό κουβαλά το παρελθόν στις πλάτες του. Γι αυτό μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα διατηρεί ζωντανή την μνήμη των συντρόφων, των ανώνυμων εργατών. Γιατί είναι το Κόμμα των εκατομμυρίων αυτών ανώνυμων νεκρών εργατών.

Από τη μια λοιπόν έχουμε την εργατική τάξη και το Κόμμα της. Από την άλλη, η ζωή του εργάτη δεν κοστίζει τίποτα για το Κεφάλαιο. Η ύπαρξη του καπιταλιστικού συστήματος είναι συνυφασμένη με την εκμετάλλευση του εργάτη. Το Κεφάλαιο σκοτώνει εργάτες. Στην Τουρκία, στη ΛΑΡΚΟ, παντού. Και η ανενόχλητη αναπαραγωγή των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης στηρίζεται στην ανυπαρξία οργανωμένου εργατικού κινήματος. Αυτό το ρόλο επιτελούνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, το μακρύ χέρι του Κεφαλαίου, η εκτελεστική του δύναμη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Αυτό μαρτυρούν οι επιθέσεις στους κομμουνιστές.

Αυτό το ρόλο επιτελεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Την εξυπηρέτηση των καπιταλιστών, μέσω της αποδυνάμωσης του εργατικού κινήματος. ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή εξυπηρετούν από κοινού τον στόχο του Κεφαλαίου που αποβλέπει στην εξαφάνιση του εργατικού κινήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης. ‘Γιατί δε συνεργάζεστε μαζί μας;’, λέει. ‘Γιατί δε μας στηρίζετε σε κυβέρνηση ‘αριστεράς’; Γιατί επιτίθεστε δυσανάλογα εναντίον μας;’ Η απάντηση των κομμουνιστών και της εργατικής τάξης είναι πως ο απόγονος των ευρωκομμουνιστών, ο διάδοχος των σοσιαλφασιστών, είναι αστικό κόμμα και υπηρετεί το κεφάλαιο. Είναι απλά και ξεκάθαρα αντίπαλος. Είναι η παγίδα των αστών για την ενσωμάτωση και αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος.

Σκοπός του Κεφαλαίου είναι η εξαφάνιση του ΚΚΕ και κατ’ επέκταση σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξαφάνιση του ΚΚΕ, η ενσωμάτωση του εργατικού κινήματος. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ το 2012; Απάντησε σε αυτό εχθές ο ΓΓ του ΚΚΕ. Αδυνάτισε το ΚΚΕ, όμως ζημιώθηκε το κίνημα, ο λαός. Δυνάμωσε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έγινε ανίσχυρος ο λαός, το κίνημα. Τι τους έκανε τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ; Τους θέλει μόνο να τον ψηφίζουν, να κάθονται στον καναπέ, για να προχωράει αυτός σε αλισβερίσια, σε παζάρια, να συναγελάζεται με μεγαλοβιομήχανους και να περιδιαβαίνει στα σαλόνια της ευρωπαϊκής και αμερικανικής πλουτοκρατίας για το πώς θα εγκλωβίσει αυτός με τη σειρά του το λαό, το κίνημα. Αυτός είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στην υπηρεσία του Κεφαλαίου. Χωρίς το ρόλο αυτό, της ενσωμάτωσης του εργατικού κινήματος, της εξαφάνισης του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς περιττός. Τίποτε άλλο δεν έχει να προσφέρει για τη διάσωση του καπιταλισμού.

Κανένα θέμα συνεργασίας δεν μπορεί να τεθεί με τον πολιτικό εκφραστή του Κεφαλαίου. Η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ισοδύναμη με τον να σταματήσει το ΚΚΕ να είναι κόμμα της εργατικής τάξης, να απεμπολήσει τον ταξικό του χαρακτήρα που με θυσίες και αίμα κράτησε ακέραιο εδώ και 95 χρόνια. Η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε πως 95 χρόνια σκληρού αγώνα πήγαν στράφι και πετιώνται στα σκουπίδια. Και αυτό δε θα το κάνει ποτέ το κομμουνιστικό κόμμα, το κόμμα που κουβαλά στις πλάτες του τις θυσίες των αμέτρητων ανώνυμων εργατών. Η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε εξαφάνιση του Κομμουνιστικού Κόμματος, του βράχου που πάνω του ακουμπά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ο κάθε ανώνυμος εργάτης.

Σε κανέναν δεν θα κάνουμε την χάρη να εξαφανιστούμε!

Βαστά το Κόμμα βράχος τιμημένος καθώς σκάνε επάνω του τα κύματα αντίδρασης και οπορτουνισμού.

Ζήτω οι κομμουνιστές και το τιμημένο ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.